Recensie: Faye en Sean – Marina Folkers

Boek: Faye en Sean
Auteurs: 
Marina Folkers
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verschijningsdatum: Juni 2020
Genre: Feelgood roman
Aantal sterren: ★★★★ 4

Wie mij al wat langer volgt, weet dat Marina Folkers een van mijn favoriete schrijfsters is. Ik heb bijna al haar boeken al gelezen, maar Faye en Sean stond nog op mijn lijstje. Nadat Sarina van bysarien Faye en Sean uit had gelezen kon ik natuurlijk niet achterblijven. Benieuwd of dit boek van Marina mij weer zo heeft weten te raken? Je leest het in deze blog.

Samenvatting

In ‘Faye en Sean’ wordt Faye als tienjarige door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt, gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Over Faye en Sean

Aan het begin moest ik even aan het verhaal wennen, omdat het begon in de kindertijd van Faye en Sean. Marina heeft dit erg goed uitgewerkt, maar ik had even wat tijd nodig om in het boek te komen. Eenmaal wat verder in de tijd, wanneer de personages wat volwassener werden, zat ik er beter in. Achteraf snap ik de opbouw wel en de vriendschap tussen Faye en Sean vind ik erg bijzonder. Het is ontroerend om te lezen hoe ze er ondanks hun leeftijdsverschil zo voor elkaar zijn.

Als lezer ga je ontzettend van Faye houden vanwege haar onhandigheid. Dit zorgt voor veel lachwekkende momenten. En Sean, tja… wie kan daar niet verliefd op worden. Dit boek van Marina Folkers zit weer vol humor, romantiek, maar heeft ook een serieuze ondertoon.

De schrijfstijl van Marina Folkers

Ik heb het al vaker gezegd, maar als er iemand is die het gevoel van haar personages bij haar lezers over kan brengen, dan is het Marina Folkers wel. Het hele verhaal zag ik voor mij en door de fijne schrijfstijl van Marina wil je het boek het liefst in één keer uitlezen. De personages hadden mij weer helemaal in hun greep en ik heb iedere denkbare emotie wel gevoeld tijdens het lezen.

Conclusie

Marina Folkers heeft met Faye en Sean weer een prachtig boek neergezet. Wederom heeft ze me enorm weten te raken. Ik raad je alleen wel aan om het boek te lezen wanneer je er ook echt de tijd voor hebt, anders dan krijg je slaapgebrek. Zo graag dat je het boek in één keer uit wilt lezen haha.

Nieuwsgierig geworden naar Faye en Sean? Neem dan snel een kijkje bij je (online) boekhandel.

Leave a Reply