Chicklit recensie: de anticonceptiebijbel

Boek: De anticonceptiebijbel
Auteur: 
LotteLust & Laura Hiddinga
Uitgeverij: Blossom Books
Verschijningsdatum: September 2020
Genre: Non-fictie
Aantal sterren: ★★★★★ 5

Er zijn zoveel verschillende soorten anticonceptie op de markt, zie maar eens de bomen door het bos te vinden! Want welke soorten zijn er allemaal naast de pil? En wat is het effect van hormonen op je lichamelijke gesteldheid en je seksleven? In de anticonceptiebijbel hebben LotteLust en Laura Hiddinga een handig en praktisch overzicht gemaakt van alle soorten anticonceptie die er zijn, leggen ze uit hoe ze werken en welk effect het mogelijk op jou kan hebben.

Samenvatting

Bij het woord anticonceptie denk je meteen aan de pil, want iedereen kent die (en gebruikt ‘m, zo lijkt het). Iedereen die wel eens naar de alternatieven heeft gegoogeld weet echter ook dat dit een wirwar van informatie oplevert. LotteLust.nl en Laura Hiddinga besloten een helder en duidelijk boek te schrijven over alles wat je wilt weten van elke vorm van anticonceptie. Door de praktische informatie (o.a. de werking, effect op je hormoonhuishouding, kosten) te combineren met ervaringen van andere vrouwen. Ook deelt LotteLusts huisseksuologe Marjolein Abma de invloed op het seksleven per methode. De anticonceptiebijbel is een complete en toegankelijk geschreven informatiegids – in een stijlvol jasje. LotteLust is een online magazine voor vrouwen over seksualiteit, liefde en gezondheid. Maandelijks bezoeken ca. 300.000 mensen samen 1,8 miljoen pagina’s van de site.

Over de anticonceptiebijbel

Dit handige en overzichtelijke boek is een aanrader voor iedereen die op het punt staat een keuze te maken op het gebied van anticonceptie of zich hierin verder wil verdiepen. 

Chicklit

Omdat ik de recensie voor Chicklit heb geschreven, kan ik deze niet volledig plaatsen op mijn website. Ben je nieuwsgierig geworden naar De anticonceptiebijbel en wil je weten wat ik ervan vond? Neem dan een kijkje op de website van Chicklit voor de volledige recensie.

*De anticonceptiebijbel heb ik van Chicklit ontvangen als recensie-exemplaar, maar dit heeft mijn mening over het boek niet beïnvloed.

Leave a Reply