Recensie: In Business – Aranka van der Voorden

Boek: In Business
Auteur: 
Aranka van der Voorden
Uitgeverij: A.W. Bruna/ Lev.
Verschijningsdatum: april 2021
Genre: Non-fictie
Aantal sterren: ★★★★★ 5

Aranka van der Voorden weet me al lange tijd te inspireren op Instagram over het ondernemerschap. Nu ben ik momenteel (nog) geen ondernemer, maar dat gaat in de toekomst zeker wel gebeuren! Ik was altijd zo’n bezig bijtje dat met 10 projecten tegelijkertijd bezig was. Als ik de afgelopen iets heb geleerd is het dat je beter één ding goed kunt doen dan 10 dingen half. Dus ben ik prioriteiten gaan stellen en heb ik een plan gemaakt. Hierbij heb ik mezelf afgevraagd wat ik over drie jaar wil bereiken en wat ik hiervoor nodig heb om daar te komen. Mijn grootste prioriteit is het schrijven en uitgeven van mijn boek. Hier ben ik druk mee bezig, maar hierna volgt het opzetten van een eigen bedrijf! Boeken over ondernemerschap lees ik dan ook graag en toen ik zag dat Aranka met een boek kwam werd het aftellen geblazen tot de release datum. Benieuwd wat ik vond van In Business? Je leest het in deze blog.

Samenvatting

‘Leer ondernemen zonder gek te worden met de hulp van businesscoach Aranka van der Voorden

‘Alles van A tot IN BUSINESS om te ondernemen zonder gek te worden.’
Is werken voor een baas ook nooit jouw ding geweest? Stroomt door jouw lijf ook ondernemersbloed en ben je altijd bezig met nieuwe kansen en mogelijkheden? Dan is dit boek voor jou; de ondernemer to be, de ondernemer die al langer bezig is en de ondernemer die net weer opnieuw begonnen is met iets nieuws. Serial entrepreneur Aranka van der Voorden heeft met In Business het boek geschreven dat ze had willen lezen voordat ze startte met ondernemen, en dat ze in haar boekenkast miste als founder van drie bedrijven: het handboek voor de (online) ondernemer.


In dit boek geven Aranka en haar tribe van twaalf ondernemers je concrete tips, handvatten, oefeningen en testcases uit de praktijk. Van winstgevende funnels bouwen en waardevolle community’s opzetten tot hoe je succesvol faalt: alles in de ondernemers-journey komt aan bod zodat jij vandaag nog ontslag neemt als medewerker van je eigen bedrijf en morgen verdergaat als de CEO van een bedrijf dat voor jóú werkt.’

Over In Business

Wauw, dit boek bevat enorm veel kennis en waarde. Iedereen is op een ander punt qua ondernemerschap en het fijne is dan ook dat de hoofdstukken ook los te lezen zijn. Het is niet zo dat je na het lezen van dit boek alles weet, je wordt als lezer ook aan het werk gezet. Je leest niet alleen over mindset en sales, maar ook het stoppen met je eigen bedrijf komt aan bod. Klink misschien niet zo sexy, maar het is fijn dat niet alleen de succesverhalen aan bod komen, maar dat er een realistisch beeld geschetst wordt van het ondernemerschap

De schrijfstijl van Aranka van der Voorden

Aranka schrijft niet alleen over haar eigen bevindingen van het ondernemerschap, maar laat ook andere experts en entrepreneurs aan het woord die praktische tips en ervaringen lezen. Met de QR-codes die in het boek te vinden zijn kom je uit bij extra video’s en opdrachten die je zelf uit kunt voeren. Aranka geeft je de informatie en de tool, de rest zal je (net als ondernemen) vooral zelf moeten doen. En geloof me, door de motiverende schrijfstijl van Aranka jeukt het om meteen aan de slag te gaan!

Conclusie

In Business van Aranka van der Voorden is geen dromerig boek, maar zet je echt aan het werk zodat je als ondernemer (to be) ook echt met de informatie aan de slag gaat. Alles wat je leert is niet alleen heel praktisch, maar ook meteen toepasbaar. Het boek bevat boordevol tips, voorbeelden en ervaringen van experts. Het is een prachtig boek geworden dat niet alleen aan te raden is voor de beginnende ondernemer, maar waar je als ondernemer zijnde altijd terug op kunt vallen.

Nieuwsgierig geworden naar In Business van Aranka van der Voorden? Schaf het boek dan aan bij jouw (online) boekhandel.

*In Business heb ik van A.W. Bruna ontvangen als recensie-exemplaar, maar dit heeft mijn mening over dit boek niet beïnvloed.

Leave a Reply