Recensie: kwetsbaar verliefd

Boek: Kwetsbaar verliefd
Auteur: 
Lianne Reijntjes
Uitgegeven: In eigen beheer
Verschijningsdatum: September 2020
Genre: Feelgood roman
Aantal sterren: ★★★ 3,5

Genietend van het zonnetje, lekker drankje erbij. Het enige wat dan nog mist is een heerlijk boek dat je meeneemt naar het buitenland. Kwetsbaar verliefd is zo’n zomers boek dat ik aan iedereen aan wil raden. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Samenvatting

Verliefd worden stond niet op de planning. Al helemaal niet op een veel jongere student…

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Over Kwetsbaar verliefd

Kwetsbaar verliefd is allesbehalve een mierzoete feelgood. In het boek staat persoonlijke ontwikkeling centraal, maar bijvoorbeeld ook het durven loslaten van je verleden. Persoonlijk heb ik onwijs genoten van dit prachtige verhaal.

Zelf ben ik nog nooit in Barcelona geweest, maar Lianne heeft mij het gevoel gegeven van wel. Het leuke aan het boek is toch wel dat Gia ouder is dan Alex. Meestal is dit andersom. Ook de chemie tussen de twee personages bezorgde me vaak vlinders in mijn buik. Het enige jammere vond ik wel dat het leeftijdsverschil zo vaak werd aangekaart en dat iedereen er zo over viel.

De schrijfstijl van Lianne Reijntjes

Lianne kan echt heerlijk schrijven. Als lezer vlieg je echt door het boek heen. Van tevoren denk je misschien dat je kan voorspellen hoe het verhaal af gaat lopen, maar niets is minder waar. Als lezer val je van de ene in de andere verbazing. Het einde ging wel erg snel, ik had graag wat meer bladzijdes gewild. Maar dat komt ook omdat ik er eigenlijk nog niet aan toe was om afscheid te nemen van Gia en Alex.

Conclusie

Kwetsbaar verliefd van Lianne Reijntjes is het ideale boek om te lezen als je op zoek bent naar dat zomerse gevoel en gaat op mijn favorietenlijstje van dit jaar. Maar wees gewaarschuwd! Na het lezen van dit boek wil je een bezoekje brengen naar Barcelona.

Nieuwsgierig geworden naar Kwetsbaar verliefd? Je shopt hem via de webshop van Lianne Reijntjes.

Leave a Reply