Recensie: als vuur – Sara Lövestam

Boek: Als vuur
Auteur: 
Sara Lövestam
Uitgeverij: Querido
Verschijningsdatum: Oktober 2020
Genre: Young Adult
Aantal sterren: ★★★★ 4

De Scandinavische landen, ik ben er dol op. Na het lezen van de achterflap van Als vuur werd ik erg nieuwsgierig en kon ik niet wachten om dit zomerse boek te gaan lezen. Tegenwoordig lees ik weinig Young Adults, maar Sara Lövestam heeft me weten te verassen.

Samenvatting

In Stockholm zouden de wegen van de vijftienjarige Anna en Lou elkaar nooit gekruist hebben. Lou komt uit een rijke familie en gaat naar een eliteschool, terwijl Anna’s vader, die arbeidsongeschikt is, de eindjes aan elkaar moet zien te knopen. Maar deze zomer nemen ze dezelfde veerboot naar een eilandje voor de Zweedse kust, en daar, ver van alles, vallen de verschillen weg. Ze gaan vissen met de boot van Anna’s vader, zwemmen in zee, zitten ’s avonds bij een vuurtje en worden langzaam maar onafwendbaar verliefd.

Lou weet zeker dat haar familie hun relatie af zou keuren, en durft er niet voor uit te komen dat ze op een meisje valt. Heeft hun liefde een toekomst als de zomer voorbij is?

Over Als vuur

Als vuur van Sara Lövestam is een prachtig boek dat gaat over een eerste liefde en durven zijn wie je werkelijk bent. Het boek zal niet alleen lezers uit de  LGBTQIA+ community plezieren, maar ik weet zeker dat iedereen verliefd zal worden op dit prachtige verhaal!

Chicklit

Omdat ik de recensie voor Chicklit heb geschreven, kan ik deze niet volledig plaatsen op mijn website. Ben je nieuwsgierig geworden naar Als vuur en wil je weten wat ik ervan vond? Neem dan een kijkje op de website van Chicklit voor de volledige recensie.

*Als vuur heb ik van Chicklit ontvangen als recensie-exemplaar, maar dit heeft mijn mening over het boek niet beïnvloed.

Leave a Reply