Recensie: hoe ouder hoe mooier

Boek: Hoe ouder hoe mooier
Auteurs: 
Isa Hoes & Medina Schuurman
Uitgeverij: Kosmos
Verschijningsdatum: Augustus 2020
Genre: Non-fictie
Aantal sterren: ★★★★ 4

Met mijn 24 lentes ben ik nog lang niet toe aan de tweede helft van mijn leven (althans, dat hoop ik), maar toch wilde ik het nieuwste boek van Isa Hoes en Medina Schuurman graag lezen. Waarom? Omdat het boek mij hopelijk kan helpen mijn moeder beter te begrijpen en ik verwachtte dat het mij ook mooie inzichten zou geven. Of dat ook gelukt is lees je in deze blog.

Samenvatting

Ouder worden, waarom hebben vrouwen daar toch zo’n moeite mee? Met de tips en verhalen uit Hoe ouder hoe mooier krijgt iedere vrouw zin om 50 te worden.

Isa Hoes en Medina Schuurman laten in Hoe ouder hoe mooier zien dat je als vrouw van 50 jaar of ouder juist begint aan een fantastische tweede helft! Ze hebben daarvoor de hulp ingeroepen van mooie, sterke en krachtige vrouwen als Hélène Delhaas, Liliane Ploumen, Lizette Thooft, Marianne Verhoeven, Angela Maas, Rahma el Mouden en Neelie Kroes. Uit de gesprekken die zij voerden met deze vrouwen verzamelden Isa en Medina inspiratie op het gebied van schoonheid, gezondheid, spiritualiteit, seksualiteit en vooral empowerment. Een boek boordevol herkenbare verhalen en praktische tips voor iedere vrouw die knetterknap de barricades op wil gaan.

Over Hoe ouder hoe mooier

Hoe ouder hoe mooier is een prachtig vormgegeven boek waarin veel informatie wordt gedeeld over de periode tijdens en na de overgang. Het fijne aan het boek is dat er niet alleen praktische informatie in staat en dat het boek erg divers is. Zo wordt er onder andere ook gesproken over feminisme, gezondheid, werk, zorgen voor je lijf en seks.

De schrijfstijl van Isa Hoes & Medina Schuurman

Isa en Medina zijn erg openhartig in Hoe ouder hoe mooier, omdat ze ook over hun eigen ervaringen vertellen tijdens hun overgang. Dit doen ze op een superleuke manier, waardoor het boek erg toegankelijk wordt. Verder zijn ook de ervaringen van andere (bekende) Nederlandse vrouwen te lezen. Dit zorgt er hopelijk voor dat veel vrouwen zich kunnen herkennen in de verhalen die worden gedeeld.

Naast medische informatie en tips staan er ook veel oefeningen in het boek. Zoals ik al eerder aangaf is het boek erg divers. Niet iedereen zal zich aangesproken voelen om over alle onderwerpen te lezen, maar die kan je dan ook gemakkelijk overslaan. Zo kan je lezen waar je je toe aangesproken voelt.

Conclusie

Isa Hoes en Medina Schuurman hebben mij met Hoe ouder hoe mooier onwijs weten te verrassen. Het boek heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en mijn moeder beter laten begrijpen. Ook al ben ik zelf 24, ik heb van het boek genoten. Het boek is een onwijze aanrader voor iedere vrouw en ook ontzettend leuk om cadeau te geven!

*Hou ouder hoe mooier heb ik van Kosmos Uitgevers ontvangen als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening over het boek echter niet beïnvloed.

Leave a Reply