Recensie: Mr. Swipe Right – Nicola May

Boek: Mr. Swipe Right
Auteur: 
Nicola May
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verschijningsdatum: maart 2021
Genre: Feelgood
Aantal sterren: ★★★ 3,5


Nicola May zullen vele van jullie kennen door de populaire serie van Het winkeltje in Cockleberry Bay. Persoonlijk heb ik nog niks van deze schrijfster gelezen, dus na alle lovende verhalen was ik er nieuwsgierig geworden naar het nieuwste boek van deze schrijfster. Zeker ook omdat als ik aan Tinder denk meteen moet denken aan smeuïge verhalen. Benieuwd wat ik van mijn eerste boek van Nicola May vond? Je leest het in deze blog.

Samenvatting

‘Mr. Swipe Right’ is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?

‘Mr. Swipe Right’ is een heerlijke hedendaagse feelgood waarin liefde verder gaat dan alleen oppervlakkige aantrekkingskracht.

Over Mr. Swipe Right

Mr. Swipe Right is een heerlijk luchtig boek dat je enorm aan het lachen weet te maken. Iets wat we in deze tijd allemaal wel even kunnen gebruiken. Ik heb enorm genoten van de enorme transformatie die Cali heeft ondergaan. Het is namelijk niet niks om na jarenlang met je partner samen te zijn geweest weer single te zijn. En al helemaal niet als je ex ook nog eens wat tempo achter de scheiding wil zetten om met zijn nieuwe vlam samen te gaan wonen waarvoor hij jou heeft verlaten.

Uit je comfortzone treden is altijd eng, maar het levert je wel heel veel nieuwe ervaringen op die je anders niet had opgedaan. En dat bewijst dit boek nogmaals.

Van tevoren had ik alleen wel andere verwachtingen van het boek. Zo had ik onder andere verwacht dat er meer dates plaats zouden vinden met meerdere mannen. In het boek wordt er gefocust op enkele mannen waarmee Cali meerdere malen mee op ‘date’ gaat. Dit zorgt ervoor dat het verhaal anders is geworden dan ik van tevoren had verwacht, maar dat heeft me juist positief verrast! Het zorgt er namelijk voor dat het verhaal hierdoor minder voorspelbaar wordt.

De schrijfstijl van Nicola May

Nicola May heeft een fijne, luchtige schrijfstijl waardoor je als lezer zo door het boek heen vliegt. Ze schrijft zo beschrijvend, dat je als lezer een hele goede voorstelling kan maken van alles van hoe de personages eruitzien tot aan hoe het appartementje van Cali eruit zou moeten zien. Dit vind ik altijd een enorme kunst, want je moet het maar kunnen!

Conclusie

Mr. Swipe Right van Nicola May is een heerlijk boek om even bij weg te dromen. Het heeft mij als lezer enorm aan het lachen gemaakt en het was precies wat ik net even nodig had. Dus ik zou zeggen kruip lekker onder je dekentje met wat lekkers erbij en verdwijn even heerlijk in je eigen bubbel om er daarna weer helemaal vrolijk uit te komen!

Nieuwsgierig geworden naar Mr. Swipe Right? Bestel het boek dan in je (online) boekhandel.

Mr. Swipe Right heb ik van Uitgeverij Zomer & Keuning ontvangen als recensie-exemplaar, maar dit heeft mijn mening over dit boek niet beïnvloed.

Leave a Reply