Happiness staycation; Ruby en Willow delen hun inpaktips

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik mega fan van de Happiness-serie. Na het lezen van het dorpje Happiness kwam ik al een beetje in de kerstemming, door de cadeauactie van Willow. En nadat Ruby ook in Happiness kwam wonen, heeft ze iedereen aangestoken met het kerstvirus! Tijdens mijn bezoek aan het prachtige dorpje heb ik wat inpaktips gevraagd aan de dames die ze met alle liefde met mij hebben gedeeld. Ben jij er klaar voor om je cadeaus prachtig in te pakken?

1. Inpakpapier

De eerste tip kreeg ik van Willow. Zij vertelde mij dat het heel belangrijk is dat je cadeaupapier goed op maat is. Hierdoor krijgt het een strakke uitstraling en is het makkelijker om deze later mooi te versieren. Wissel je cadeaupapier af en zorg voor een mix van rustige en drukke printjes. Op deze manier kan je je cadeaus later op verschillende manieren afstylen. Heb je een cadeautje met een moeilijk vorm? Gebruik dan vloeipapier of een leuk cadeauzakje

2. Gebruik washi-tape

Ruby tipte mij om washi-tape te gebruiken in plaats van normaal plakband. Bij rustig cadeaupapier kan je helemaal uitpakken met felle printjes en andersom. Plak je washi-tape altijd in de lengte op de vouw. Dit ziet er netter uit dan wanneer je dit in de breedte doet. Last minute aan het inpakken? Breng dan een bezoekje aan de HEMA bij jou in de buurt, daar verkopen ze hele leuke washi-tape met kerstprintjes.

3. Let’s pimp it!
Nu je eenmaal je cadeautje in hebt gepakt is het tijd om deze verder te gaan versieren. Denk aan prachtige linten in verschillende kleuren, touw met een glittertje erin, engelenhaar, kunstsneeuw. Je kan het zo gek niet maken. Zo ziet ieder cadeautje er weer anders uit 😊

inpaktips kerstcadeau
Bron: Pinterest

4. Natuurlijke materialen
Wil je je cadeautje net wat meer tot leven brengen? Kijk dan eens naar wat de natuur je te bieden heeft. Wat dacht je van een prachtige dennenappel (eventueel wit geschilderd), een bessentakje uit je heg of ga all the way en knip een stukje af van je kerstboom. Dat kersttakje kan je heel leuk in kransvorm aan je cadeautje bevestigen. En er zelfs iets inhangen. Een andere leuke toevoeging in een takje eucalyptus. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook nog eens heerlijk!

5. Naamtag
Als allerlaatste kreeg ik van Ruby en Willow de tip om een klein kaartje aan het cadeautje te hangen met de naam van de ontvanger. Heb je een mooi handschrift? Dan is het ook heel erg leuk om de naam op het cadeautje zelf te schrijven met een prachtige stift.

Ik hoop dat ik je met de tips van Ruby en Willow heb weten te inspireren om je kerstcadeautjes op een leuke manier in te pakken. Mocht je top nog wat extra inspiratie zoeken, neem dan eens een kijkje op mijn Pinterest bord. Daar heb ik heel wat inpakinspiratie op verzameld. Heel veel geefplezier en fijne feestdagen gewenst!

P.S. ben je heel last minute nog op zoek naar leuke cadeautips? Lees dan hier mijn blog met cadeautips voor mannen en hier die voor vrouwen.

Leave a Reply