Recensie: Gemma & partners – Petra Kruijt

Boek: Gemma & partners
Auteur:
Petra Kruijt
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verschijningsdatum: november 2020
Genre: feelgood
Aantal sterren: ★★★ 3,5

Vind je het ook zo fijn om juist in deze gekke tijd in een heerlijk feelgood boek te duiken? Even je gedachten op nul en verdwijnen in je eigen bubbel. Ik hou ervan! Alle boeken van Petra Kruijt zijn op 10 november verschenen in een nieuw jasje. Ik kende deze schrijfster nog niet, maar ik heb genoten van haar boek Gemma & partners. In deze blog leg ik je uit waarom én hoe jij kans kan maken op een exemplaar van dit boek. Lees je mee?

Samenvatting

Als ze met haar vriendinnen in de trein terug naar huis zit na een feestje, schrijft Gemma een prijsvraag in een stapel kranten. Ze belooft de winnaar een date met… haar!

Gelukkig komt Gemma er, zodra ze weer nuchter is, achter dat niemand er serieus op heeft gereageerd. Ze vergeet het incident al snel wanneer ze een prachtige Siamese kat en zijn nog knappere baasje Boudewijn tegenkomt, die duidelijk interesse in haar heeft – en zij in hem.
Dan krijgt Gemma toch nog een verlate reactie op haar prijsvraag. Ze stuurt de afzender een mailtje terug en zo ontstaat een steeds boeiendere mailwisseling, met een jongen die toch wel heel leuk is. En hij is vasthoudend: hij gaat helemaal voor haar, net zoals Boudewijn dat doet. Hoe is het mogelijk dat iemand die tot voor kort dacht dat ze een eeuwige single zou worden, ineens twee mannen voor zich weet te winnen? En wie is nu eigenlijk de leukste?

De personages

Oh, wat ben ik dol op Gemma en de band die ze met haar vriendinnen Patty en Belinda heeft. In Gemma & partners lees je het verhaal vanuit Gemma, maar via haar krijg je ook een goed beeld van haar lieve vriendinnen en de twee mannen in haar leven.

Gemma is nogal gereserveerd in de liefde, een tikkeltje chaotisch en ook nog eens heerlijk eigenwijs. Ze doet de dingen het liefst zoals zij dat wilt en …

De schrijfstijl van Petra Kruijt

Petra Kruijt heeft met Gemma & partners een humoristisch en luchtig verhaal neergezet. Wanneer je in het begin denkt te weten welke kant het op gaat, dan kom je aan het einde van het boek bedrogen uit. Petra weet je namelijk meerdere keren te verrassen.  

Conclusie

Gemma & partners is het ideale boek om in deze gekke tijden even je gedachten op nul te zetten. Kruip lekker onder je dekentje met een warme kop chocomel erbij en ik garandeer je dat dit boek een glimlach op je gezicht zal toveren! Ik kijk nu al uit naar blauwdruk van geluk, dat in januari 2021 uitkomt.

Winactie

Als jij een prijsvraag zou mogen bedenken, wat zou je vraag dan zijn? Laat het mij voor 29 november 2020 12.00 uur weten op Instagram en maak kans op een exemplaar van Gemma & partners van Petra Kruijt.

Op zoek naar meer feelgood boeken? Dan tip ik je graag het dorpje Happiness en de onbreekbaar-serie van Lisette Jonkman 😊

*Gemma & partners heb ik van Uitgeverij Zomer & Keuning ontvangen als recensie-exemplaar, maar dit heeft mijn mening over dit boek op geen enkele manier beïnvloed.

Leave a Reply