9 boeken die jou meenemen op vakantie

Aangezien het nog niet duidelijk is hoe onze vakanties er deze zomer uit gaan zien, leek het me leuk om een blog te schrijven vol boekentips over boeken die je even op vakantie doen wanen. Samen met 8 mede bloggers heb ik de handen ineengeslagen om jou van een zo’n divers mogelijk lijstje te voorzien. Lees je mee?

Muggenland - vakantieboek

1. Muggenland – books and sparkles

Ik ben Nathalie van @booksandsprakles en mijn aanrader voor deze zomer is Muggenland. Dat dit boek zo’n indruk op mij zou maken, had ik totaal niet verwacht. De cover sprak me al zo ontzettend aan (een heerlijke camper, mintgroene pastelkleuren, het ziet er fijn zomers uit!), maar toch bleef hij een tijdje liggen tot ik hem leende van een vriendin. Het is een heel bijzonder opgezet verhaal. Onderwerpen over psychische problemen en moeilijke, waargebeurde levensperiodes vind ik meestal te heftig en laat ik dan ook vaak links liggen, maar dit boek was écht anders. Het is zo licht en vrolijk geschreven, leuke grapjes tussendoor en de hoofdpersoon Mim is zo briljant! Daarbij reist ze van de ene naar de andere plek en maakt ze daar van alles mee. Zo waan je je toch nog een beetje op reis (en denk je misschien wel: ‘oh ja, dat soort dingen kun je ook op reis meemaken, gelukkig zit ik thuis!’). Tijdens Mims reis lees je ook al haar gedachtes en mooie brieven, en haar vriendschap met een 8-jarige jongen en de hipster-fotograaf zijn ook zo mooi beschreven. Echt even lezen dus!

Crazy rich Asians - vakantieboek

2. Crazy rich Asians – Marloes leest

Hee hallo, ik ben Marloes van @marloesleest. Als ik aan een ultiem vakantieboek denk, dan is dat voor mij een vrolijk, luchtig boek met een vlotte schrijfstijl. Een boek dat heerlijk wegleest en waar je vrolijk van wordt! Crazy Rich Asians is een perfect vakantieboek en wordt misschien wel één van je nieuwe favorieten. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe de rich and famous leven? Beeld je dan in dat je Rachel Chu bent en ga met je vriend Nicholas – die toevallig ook de meest begeerde vrijgezel van Azië is – voor een zomer mee naar Singapore! Je ontmoet zijn grote, chaotische familie, slaapt in de prachtigste villa’s en hotels, eet in de meest luxueuze restaurants en verbaast je over de levensstijl van de allerrijksten op aarde. Omdat Nick getuige is bij de bruiloft van zijn beste vriend, word jij ook betrokken bij de huwelijksvoorbereidingen en maak je het meest extravagante vrijgezellenfeest mee dat je je voor kunt stellen. Het wordt een zomer om nooit te vergeten!

Liefde en gelato - vakantieboek

3. Liefde & Gelato en Liefde & Geluk – Eline wilde lezen

Ik ben Eline van @elinewildelezen en ik ben gegaan voor de boeken van Jenna Evans Welch, Liefde & Gelato en Liefde & Geluk.

Liefde & Gelato speelt zich af in Italië, Toscane en als je erover leest heb je ook het idee dat je er zelf bent. Je voelt de warmte, je proeft de ijsjes. Dus als je dit boek wil gaan lezen, zorg voor ladingen ijs in de vriezer!

Liefde & Geluk daarentegen speelt zich af in Ierland. De personages gaan op roadtrip en ik zag mezelf al helemaal bij hen in het busje zitten. Om zo de mooiste plekjes in Ierland te verkennen.

Beide boeken zouden geen verhaal hebben als er geen feelgood einde zou zijn. Een leuke bijkomstigheid is dat de hoofdpersonages die in beide boeken spelen ook een bijrolletje in elkaars boek spelen.

Dus ben je gek op contemporary YA’s? En hou je van zwijmelen en het ultieme vakantiegevoel? Lees dan deze boeken! ❤️

Terug naar Cornwall vakantie tip

4. Terug naar Cornwall – Veroniques boekenhoekje

Hi, ik ben Veronique van @veroniquesboekenhoekje en mijn ultieme vakantieboek is ‘Terug naar Cornwall’ van Marelle Boersma. Het is een Ik vertrek-thriller van Marelle. De hoofdpersonage, Jill, vertrekt naar haar geboorteplaats, Cornwall, om op zoek te gaan naar haar familie en haar afkomst. Wat wilde haar vader haar vertellen?

Door de beschrijvingen van Marelle Boersma waande ik mij tijdens het lezen in Cornwall. Even was ik op vakantie naar Engeland. Ik voelde de regen, de kou en ik hoorde het ruisen van de zee. Het verhaal is een spannende thriller en het zit ontzettend goed in elkaar.

Cornwall is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt, als je denkt aan de zomervakantie. Toch gaf ‘Terug naar Cornwall’ mij het vakantiegevoel.

Heerlijk duurt het langst - vakantie tip

5. Heerlijk duurt het langst – Bookaddictnl

Priscilla hier, van @bookaddictnl. Als er iets is dat ik het meest verschrikkelijke vind aan de Corona crisis, dan is het wel dat je niet zomaar onbezorgd de deur uit kunt gaan en dat we dus ook voorlopig niet op vakantie kunnen.

Gelukkig hebben we onze lieve boeken nog, die ons overal heen kunnen brengen waar we maar willen en waar we ook veilig zijn.

Een van deze boeken is voor mij absoluut de nieuwe Jill Mansell; ‘Heerlijk duurt het langst’.

Door haar beeldende beschrijvingen, neemt Jill je in dit boek mee naar een prachtig chateau in Frankrijk om vervolgens na enige tijd te verhuizen naar het mooie en schattige Cornwall. Je reispartners zijn Lainey en Kit en zij maken je reis echt onvergetelijk!

Heb je dus zin om een chateau te bezichtigen en daarna te genieten van al het moois dat Cornwall je te bieden heeft? Dan ben je met ‘Heerlijk duurt het langst’ aan het juiste adres. Ik kan je garanderen dat het een vakantie en een reis wordt om nooit te vergeten!

The renegades serie - vakantietip

6. The Renegades serie – Jennifer leest

Welk boek zorgde bij mij ( Jennifer van @jenniferleest) voor een ultiem vakantiegevoel? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat is niet één boek, niet twee, het zijn er zelfs drie! Ik heb het dan over The Renegades-serie. Een fantastische New Adult boekenserie bestaande uit drie boeken: Wilder, Nova en Rebel. Deze serie geeft je zonder enige twijfel een heerlijk zomergevoel. Alleen de covers schreeuwen al: zon, zee, strand én lees mij! Het verhaal vindt plaats op een cruiseschip (originele setting!) en neemt je hierdoor mee naar prachtige plaatsen. De hoofdpersonages maken deel uit van een stuntteam, de Renegades, wat zorgt voor spanning én romantiek.

Noem me bij jouw naam boekentip

7. Noem me bij jouw naam – Samantha’s boekenhoekje

Ik ben Samantha van @samanthasboekenhoekje. Als je op boekenreis wil naar Italië, is Noem me bij jouw naam (Call me by your name in het Engels) van André Aciman de perfecte optie. In het verhaal maken we kennis met Elio en Oliver. De ouders van Elio hebben een vakantiehuis in Italië en nodigen elk jaar ook een student uit die de vader van Elio helpt bij zijn academisch werk (deze zomer is dat dus Oliver). Het boek gaat over de chemie tussen Elio en Oliver, die elkaar vinden in de broeiende, Italiaanse zomer.

Naast de prachtig beschreven vriendschap (en meer) tussen Elio en Oliver, wordt ook de zomerse sfeer van Italië perfect weergegeven. In het boek waan je je in perzikboomgaarden, verkoelende vijvertjes en uitgestrekte velden vol krekels. Noem me bij jouw naam is inmiddels één van mijn favoriete boeken en ook de film (met zijn heerlijke soundtrack) weet me altijd naar Italië te transporteren.

Toen ik vorig jaar écht op vakantie ging naar Italië, heb ik het boek meegenomen om het te herlezen. Dat was een magische ervaring. Ik zat zelf middenin het decor waar Elio en Oliver ook waren…

Verknocht - boekentip

8. Verknocht – Blissbooksnl

Ik ben Milou van @blissbooksnl en ik stelde mezelf de vraag: wanneer waan ik mezelf op vakantie met een boek? Het antwoord is vrij simpel. Voor mij is dat wanneer ik me compleet kan verliezen in een verhaal. Een verhaal dat me met beide handen grijpt en niet meer loslaat tot het einde. Voor mij is een ultiem zomerboek dus niet per se een zoetsappig vakantieverhaal. Helemaal niet zelfs. Met Verknocht van Lisette Jonkman waande ik me helemaal in de wereld van Lucy. Verknocht is het laatste boek in de serie over het hoofdpersonage Lucy, haar vriend Kikker en al haar vrienden. Eerder verschenen Verkikkerd en Verslingerd waarin we kennis maken met Lucy, die gaat studeren en ons meeneemt in haar leven. Verknocht is weer een heerlijk feelgood boek waar ik smakelijk om heb moeten lachen. Ik las het binnen twee dagen uit. En ja ik waande me twee dagen even helemaal ergens anders! Heb je nog geen boeken gelezen van de, altijd hilarische, auteur Lisette Jonkman? Dan zou ik zeggen, waar wacht je nog op?

Godendrank - vakantieboek

9. Godendrank – het boekenatelier

Als laatste sluit ik dit rijtje af met een vakantie boekentip van mezelf.

Alles achterlaten om opnieuw te beginnen in een ander land, zou jij het durven? Abel en Angela wagen de stap en verruilen hun winkeltje in de Amsterdamse Jordaan voor een wijnboerderij in Zuid-Frankrijk. Wanneer ze de ene na de andere tegenslag te voorduren krijgen, besluit Abel wiet te gaan telen om zijn wijn te voorzien van een scheutje geestverruiming. Hiermee komen Abel en Angela in aanraking met mensen die het niet zo nauw nemen met de wet en brengen ze zichzelf in een lastige positie.

Godendrank van Ilja Gort is een heerlijke misdaadroman die je voor even het gevoel geeft dat je zelf op vakantie bent in Zuid-Frankrijk. Het boek heeft een hoog ‘ik vertrek’ gehalte en laat je dan ook van de ene verbazing in de andere vallen. Het boek heeft alle ingrediënten waar een goed vakantieboek aan moet voldoen en waar ik met veel liefde dit rijtje aan tips mee afsluit.

Welk boek geeft jou het ultieme vakantiegevoel? Deel het in een reactie hieronder, of neem contact met mij op, en wie weet staat jou tip in mijn (eventuele) volgende vakantieboekenblog!

Hieronder vind je alle boekenbloggers nog eens op een rijtje. Neem vooral eens een kijkje op hun website of Instagram account!
Books and sparkles
Marloes leest
Eline wilde lezen
Veroniques boekenhoekje
Bookaddictnl
Jennifer leest
Samantha’s boekenhoekje
Blissbooksnl

Leave a Reply