De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in juni

Afgelopen mei was er geen ‘boeken waar ik naar uitkijk’, in verband met de hersenschudding die ik heb opgelopen. Inmiddels ben ik weer helemaal herstelt en heb ik het leestempo er aardig inzitten! Ook deze maand verschijnen er weer heel veel boeken waar ik al heel lang naar uitkijk. Lees je mee welke boeken dit zijn voor juni?

De achtbaantester - Nancy Olthoff

De achtbaantester – Nancy Olthoff

Via Instagram heb ik schrijfster Nancy Olthoff leren kennen. Een super lieve en inspirerende vrouw waarvan op 4 juni haar debuutroman de achtbaantester verschijnt. Psychologie Magazine interviewde Nancy over het verhaal achter haar debuutroman en dat heeft mij heel erg weten te raken. Hopelijk weet Nancy dat met haar boek ook te doen.

‘Herman van Dusselen is ‘een beetje anders’. Althans, dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg.

Dat verandert als hij in een pretpark Jeanette ontmoet. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden?’

Ik zie je in Cockleberry Bay - Nicola May

Ik zie je in Cockleberry Bay – Nicola May

Nadat ik een preview opgestuurd kreeg van het winkeltje in Cockleberry Bay heeft deze serie mij weten te pakken. Ondanks dat ik deel één nog niet uit heb, kijk ik stiekem alweer uit naar deel twee. Het is een van de eerste keren dat ik van te voren weet dat ik in een serie bezig ben. Het is dus heel wat voor mij om te beginnen met deel één haha.

‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ is het tweede deel van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May. Heerlijke feelgood van Britse bodem!

In deel 2 van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May, ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’, is de voltallige cast uit deel 1 weer van de partij. Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar trouwe teckel Hot, maar ook haar nieuwe vrienden en kennissen én haar kersverse echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie. Rosa maakt in ‘Ik zie je in Cockleberry Bay’ een karaktergroei door die met veel humor en gevoel is geschreven door Nicola May.’

Hoe the fuck vind ik geluk? - Thijs Lindhout

Hoe de fuck vind ik geluk – Thijs Lindhout

Al geruime tijd volg ik Thijs Lindhout op Instagram en ook de weg naar zijn podcasts weet ik te vinden. Thijs is een persoon die me op een andere manier naar bepaalde dingen heeft laten kijken en die altijd wel iets interessants deelt. Toen ik hoorde dat er een boek van Thijs zou verschijnen kon ik niets anders dan uitkijken naar dat moment. Ik heb hem kunnen volgen tijdens zijn schrijfproces (hallo Instagram Stories) en ben echt mega benieuwd!

‘Er is geen stappenplan naar geluk, vindt inspirator Thijs Lindhout. In Hoe the fuck vind ik geluk? daagt hij je uit – op basis van zijn eigen ervaringen – op zoek te gaan naar wat jou gelukkig maakt.

In de ogen van inspirator Thijs Lindhout is het leven niet volledig maakbaar en is geluk geen keuze. Na het bezoeken van tientallen seminars van geluksgoeroes en het interviewen van 180 BN’ers, geluksexperts en ervaringsdeskundigen kwam Thijs erachter dat er in het leven vier thema’s zijn die de rode draad vormen bij ieders persoonlijke zoektocht naar geluk, te weten actie, mindset, liefde en verbinding.

In het boek Hoe de fuck vind ik geluk? neemt Thijs je mee in deze thema’s vol met concrete inzichten en oefeningen voor de lezer, en met hilarische anekdotes over zijn eigen leven. De zoektocht naar jouw eigen geluk begint bij dit boek. Door middel van het volgen van de stappen uit het boek, kom je erachter waar jij gelukkig van wordt.’

De Italiaanse droom - Catherine Mangan

De Italiaanse droom – Catherine Mangan

Nu het onzeker is hoe het er dit jaar uit gaat zien met onze vakanties, zijn de boeken die ons voor even op vakantie doen wanen van harte welkom! De Italiaanse droom lijkt me een heerlijk boek om even in weg te dromen.

‘Niamh laat het regenachtige Ierland, inclusief haar verraderlijke ex en burgerlijke ouders, achter zich en gooit het roer radicaal om. Ze begint een koffiebar, soon to be wijnbar – ze kan namelijk helemaal geen koffie zetten – op de meest pittoreske plek van Italië.

Ze geniet van haar nieuwe leven vol zon, zee en heerlijke lunches, én van het gezelschap van de knappe verhuurder van de bar. Maar dan komt ze in zwaar weer. Door geldproblemen en een familietragedie moet ze weer naar Ierland vertrekken. Is dit het einde van haar Italiaanse droom? Of kunnen haar nieuwe vrienden haar helpen terug te keren naar la bella Italia?

Blauwe luchten, heerlijk eten en Aperol Spritz: welkom in De Italiaanse droom!’

Ik hou je hand vast - Janie Brown

Ik hou je hand vast – Janie Brown

Afgelopen zomer heb ik bij een zorginstelling af mogen studeren met een scriptie over dementie. Een ervaring die me voor altijd bij zal blijven! Sinds ik me in de (ouderen)zorg ben gaan verdiepen, vind ik het mooi en ontroerend tegelijkertijd om de ervaringen van artsen te lezen. Als oncologieverpleegkundige kan ik me voorstellen dat je heel veel verhalen hoort die je bij zullen blijven, zeker wanneer iemand ze vertelt als ze aan het einde van hun leven zijn. Een boek waarvan ik denk dat het heel veel mensen gaat weten te raken.

‘Liefdevolle gesprekken tussen een verpleegkundige en haar patiënten

Janie Brown is al meer dan dertig jaar oncologieverpleegkundige en vertelt over de meest bijzondere ervaringen die ze had met mensen aan de rand van het leven.

Elk gesprek onthult een ander perspectief op en ervaring van onze sterfelijkheid. Een ontroerend en prachtig geschreven boek dat hoop en troost biedt. Voor altijd in mijn hart gaat over zorgzaamheid en compassie. Dit oprechte boek bevat twintig verschillende verhalen die alle lezers weer iets anders meegeven.

Sprakeloos verliefd - Emma Anna

Sprakeloos verliefd – Emma Anna

Eind juni verschijnt er weer een nieuwe roman van Emma Anna, een schrijfster waarvan ik blij ben dat ik haar heb ontdekt. Ik heb enorm genoten van haar duologie blijf bij mij en kom naar huis, dat er dit jaar nog een boek van haar verschijnt is echt een enorm leuke verrassing! Deze vrouw kan echt fantastisch schrijven en haar romans hebben altijd een diepere laag.

‘Skylar is gebroken, dakloos en kwaad wanneer ze bij haar moeder aanklopt, die sinds een tijdje een nieuwe vriend heeft. Maar vooral heel erg kwaad. Zonder dat ze het wil, wordt ze meegenomen in haar moeders nieuwe, roerige gezin. Het is maar tijdelijk, houdt ze zich voor, tot ze iets voor zichzelf heeft gevonden. Maar naarmate de dagen verstrijken, begint ze steeds meer te beseffen hoe eenzaam ze is geweest. Vooral wanneer ze Jesse beter leert kennen, de intrigerende en op het eerste gezicht vreemde zoon van haar moeders vriend. Met wie ze de zolder moet delen. En de badkamer. En bij wie ze zich werkelijk geen seconde normaal kan gedragen. Liefde toelaten is niet makkelijk als je doodsbang bent om iemand kwijt te raken, maar als ze weer gelukkig wil worden, zal Skylar toch echt haar angsten moeten overwinnen.’

Dit zijn de boeken die in juni verschijnen en waar ik enorm naar uitkijk! Naar welk boek dat in juni verschijnt kijk jij uit?

Leave a Reply