Pumps, pillen & popcorn – Angela Stegeman

Boek: Pumps, pillen & popcorn
Auteur:
Angela Stegeman
Uitgeverij: Ellessy Relax
Verschijningsdatum: mei 2020
Genre: feelgood
Aantal sterren: ★★★★✩ 4

Pumps, pillen & popcorn van Angela Stegeman is een boek waar ik heel erg naar uitkeek. Het verhaal sprak me erg aan en dan stond er ook nog eens ‘popcorn’ in de titel, mijn favoriete snack tijdens het lezen! Toen ik ook nog eens te horen kreeg dat ik een recensie-exemplaar toegestuurd kreeg kon mijn dag niet meer stuk. Ik ben echt mega enthousiast over dit boek en leg je graag uit waarom.

Samenvatting

‘Bijna dertiger Emma is over het algemeen best tevreden met haar leven. Ze heeft het naar haar zin op haar werk, heeft een knappe – tijdelijke – werkgever, leuke collega’s en is erg toegewijd aan haar patiënten. Aan het einde van een lange werkdag vindt ze het heerlijk om naar een goede feelgood-film te kijken, maar meestal pas nadat ze haar work-out heeft gedaan. Dat laatste doet ze samen met haar personal trainer Bart, die volgens haar tweelingzus Isabel een oogje op Emma heeft.

Ondanks de afspraak met zichzelf, dat ze voorlopig even genoeg heeft van mannen, kan ze er eentje niet uit haar hoofd zetten: Pim, de broer van haar nieuwe beste vriendin Nina. Probleem is alleen dat hij dus op mannen valt. Denkt Emma. Zijn ex heet namelijk Ryan. Dat is toch een mannennaam? Nina wil er weinig over kwijt en de temperatuur in de kamer daalt met veertig graden wanneer Emma zijn naam alleen maar laat vallen. Waarom heeft Nina haar niet verteld dat ze een broer heeft? Waarom wordt ze steeds kwaad als het over Pim gaat? En hoe zit dat met de ex-partner van Pim die Ryan heet? Allemaal vragen in het hoofd van Emma, maar Nina kan niets anders dan haar mond houden.

Veel tijd om erover na te denken heeft Emma echter niet, want ze is hard op weg om haar allergrootste droom waar te maken: professioneel zangeres worden. Ze heeft zich namelijk ingeschreven voor The Voice of Holland.’

Over pumps, pillen & popcorn

Pumps, pillen & popcorn is een heerlijke liefdesroman die gaat over verboden liefdes, geheimen en vriendschap. Dit is zo’n boek waarbij je vanaf de eerste bladzijde helemaal in het boek zit en niet wilt stoppen met lezen. Het verhaal is humoristisch, maar brengt ook serieuze onderwerpen aan bod op een luchtige manier. Het is een boek dat je in laat zien hoe fijn het is als je vrienden hebt die je voorwaardelijk steunen en altijd voor je klaar zullen staan, wat er ook aan de hand is. Maar dit kunnen ze alleen doen als je eerlijk naar ze bent.

Toen ik het boek dichtsloeg dacht ik alleen: nu al!? Ik wil meer Emma, Nina en Pim. Diep van binnen hoop ik dan ook stiekem op een vervolg.

De personages

In pumps, pillen & popcorn draait het verhaal voornamelijk om de personages van Emma, Nina en Pim. 

Emma is een personage dat altijd voor iedereen klaarstaat. Ze is soms wat onhandig, maar dat zorgt ervoor dat je je heel goed in Emma kan verdiepen. Emma werkt in een apotheek en gaat in haar vrije tijd graag sporten, zingen en films kijken. En dan het liefst mét popcorn. De mannen staan voor haar in de rij, maar er is eigenlijk maar één man waar Emma echt interesse in heeft, maar die voor haar een no go is.

Nina is als personage erg eenzaam, omdat ze leeft met een geheim en daardoor niet volledig zichzelf kan zijn. Doordat Nina in het verleden erg verraden is door haar beste vriendinnen, vindt ze het moeilijk om andere mensen in vertrouwen te nemen. Dit zorgt ervoor dat Nina’s vriendschap met Emma soms aan een zijde draadje komt te hangen.

Pim is de broer van Nina. Hij was voor de liefde vertrokken naar Australië, maar toen zijn hart gebroken werd door Ryan keerde hij terug naar Nederland. Pim is een echt hunk die altijd voor zijn kleine zusje klaarstaat.

Alle drie de personages zijn goed uitgewerkt en je gaat als lezer echt met Emma, Nina en Pim meeleven.

De schrijfstijl van Angela Stegeman

Angela Stegeman heeft een hele fijne schrijfstijl. Het verhaal is zo vlot geschreven, dat het als een malle leest. Af en toe hadden de overgangen vanuit Emma en Nina wat duidelijker gemogen, maar dat is dan ook het enige kleine minpuntje. Het leukste vind ik toch wel dat je de gedachtes van Emma en Nina kon lezen en dat de hoofdstukken titels hebben. Dat zie je niet zo vaak, maar beide hebben een extra toevoeging gegeven aan het verhaal. Verder ben ik trouwens echt heel benieuwd naar de playlist van Emma. Hoe leuk zou het zijn als je die tijdens het lezen aan kon zetten?

Conclusie

Pumps, pillen & popcorn van Angela Stegeman is een heerlijke liefdesroman die je alles om je heen even doet vergeten. Ik zat zo in het verhaal, dat ik het jammer vond dat het boek al uit was. Ik had graag nog meer Emma, Anna en Pim gezien. En stiekem hoop ik dan ook dat er een verhaallijn verder wordt uitgeschreven. Wil je even wedromen in het zonnetje? Dan is pumps, pillen & popcorn hét boek dat je deze zomermaanden wilt lezen! En Angela Stegeman, dat is een schrijfster om in de gaten te houden. Mark my words. 

Benieuwd geworden naar het boek? Pumps, pillen & popcorn kan je hier bestellen.

*Pumps, pillen & popcorn heb ik van Uitgeverij Ellessy ontvangen als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening over dit boek niet beïnvloed.

2 Comments

 1. Angela

  juli 19, 2020 at 2:51 pm

  Hoi hoi
  Ik wil je graag nogmaals bedanken voor je mooie recensie.
  Dank je wel.
  Groetjes Angela

  1. Kamelia

   juli 25, 2020 at 3:55 pm

   Heel erg graag gedaan Angela! Jij bedankt voor het schrijven van je boek. Ik heb er ontzettend van genoten.

Leave a Reply