De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in juli

Het lijkt alsof het gisteren was toen ik in mijn bikini het artikel aan het schrijven was over de boeken die in juni zouden verschijnen. Wat is de tijd omgevlogen zeg! Sinds juni ben ik eindelijk weer op kantoor te vinden en dat voelt gewoon alsof ik op vakantie ben. Gek is dat he? Ik was er enorm aan toe. Ik heb ook enorm veel boeken gelezen. Ook in juli verschijnen er weer heel veel boeken waar ik naar uitkijk. Ik heb een kleine selectie gemaakt. Lees je met me mee?

In het diepe - Kate Davies

In het diepe – Kate Davies

Romans, ik kan ze echt verslinden. Het is voor mij de ultieme vorm van ontspanning. Toen ik de cover zag moet ik enorm lachen. Na het lezen van de samenvatting was ik helemaal om. In het diepe lijkt me een heerlijke en smeuïge roman. Lesbische romans ben ik nog nooit eerder tegengekomen. Daarom vind ik het des te leuker om dit boek van uitgeverij Orlando in het zonnetje te zetten!

‘Een humoristisch en zeer openhartig romandebuut over een Bridget Jones-achtige vrouw van in de twintig die ontdekt dat ze misschien op zoek is geweest naar liefde – en, ahum, genot – op de verkeerde plekken.

Tot voor kort had Julia al drie jaar geen seks gehad. Maar nu:
* beschuldigt een onenightstand haar ervan dat ze zijn penis heeft gebroken
* flirt een seksueel zeer zelfverzekerde lesbienne met haar bij een expositie van confronterende moderne kunt
* en vraagt ze zich af of ze een slechte feministe is als ze haar schaamhaar scheert.

Julia staat op het punt erachter te komen dat ze op de verkeerde plekken heeft gezocht naar liefde en bevrediging, dat wil zeggen: bij mannen. Haar nieuwe, opwindende lesbische leven begint.

In het diepe is een onvergetelijke, vrijmoedige en heel grappige roman over de liefde, vriendschap en uit de kast komen, die zowel de beste als de slechtste seks bevat die je ooit zult lezen. Een smeuïge zoektocht door de valkuilen en verleidingen die we tegenkomen op het verraderlijke – en vaker nog absurde – pad dat naar liefde en zelfkennis leidt.’

De geheime bed & breakfast - Federica Brunini

De geheime bed & breakfast – Federica Brunini

Maanden geleden kwam ik de geheime bed & breakfast al tegen. Een bed & breakfast waar je alleen mag komen als je een handgeschreven brief hebt ontvangen, dat klinkt als een heerlijk verhaal. Ik ben echt een sucker voor handgeschreven brieven, dus dat hier over gaat in een boek vind ik echt heerlijk. Ik gok dat dit een verhaal is om bij weg te dromen!

‘De vriendinnen Tamara en Dana runnen een zeer speciale B&B op een beeldschoon eiland in de Middellandse zee. De idyllische plek staat niet in de reisgidsen, heeft geen website, er kunnen maar vijf mensen verblijven en de enige manier om je reservering te bevestigen is door het tonen van een handgeschreven brief.

Eva, Jonas, Olivia, Lisa en Lara zijn de vijf gelukkigen die de reis mogen maken. Ieder van hen heeft een eigen verhaal, een eigen wens en natuurlijk een eigen verleden… Kan deze unieke vakantie hun leven voorgoed veranderen?

De geheime bed & breakfast is een heerlijke mix van mysterie en ontspanning, inspiratie en romantiek. Na het lezen hoop ook jij dat die ene brief op je deurmat valt…’

Onbreekbaar 2 (onbegrensde liefde) – Lisette Jonkman

Onbreekbaar 2 (onbegrensde liefde) – Lisette Jonkman

Kennen jullie de boekenboxen van The Bookshelf? Ik vind ze echt fantastisch! Een tijdje geleden zat daar onbreekbaar deel 1 in met een handgeschreven briefje van Lisette Jonkman. Zo leuk! Nu moet ik bekennen dat ik nog niet begonnen ben met deel 1. Ik stel het zoveel mogelijk uit. De reden? Ik weet nu al dat ik dit boek supertof ga vinden en wil de boeken het liefst in een ruk achter elkaar kunnen lezen. Ik wacht dus heel geduldig af tot deel 2 verschijnt. Misschien stel ik wel uit tot deel 3 bijna verschijnt haha.

‘Onbegrensde liefde is deel 2 van de romantische serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman, bekend van de Verkikkerd-serie.

Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd zijn op elkaar. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden – niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.’

De kunst van het geluk - Dalai Lama

De kunst van het geluk – Dalai Lama

Op 13 juli verschijnt de kunst van geluk, geschreven door de Dalai Lama. Nu zijn er al heel erg veel boeken geschreven over geluk, maar ik heb zo het gevoel dat dit boek anders gaat zijn dan alle andere boeken. De meeste boeken gaan namelijk over een zoektocht naar geluk. Ik denk dat je met kleine aanpassingen in je leven ook heel erg ver kunt komen. Ik ben benieuwd wat dit boek mij te leren heeft!

‘We streven allemaal naar geluk. Maar geluk laat zich niet makkelijk definiëren en is niet vanzelfsprekend. Aan de hand van concrete voorbeelden leert de Dalai Lama je hoe je dit kan bereiken. Word een gelukkiger mens door kleine aanpassingen in je manier van omgaan met anderen. Leer om te gaan met tegenslagen en zo innerlijke rust te vinden.

De kunst van het geluk is een inspirerend boek vol wijsheden die relevanter zijn dan ooit. Zonder haat, hebzucht en jaloezie ligt een gelukkig leven voor iedereen binnen handbereik!’

Vijf ingrediënten vegan - Katy Beskow

Vijf ingrediënten vegan – Katy Beskow

Iets totaal anders, maar voor het eerst in maanden staat er een kookboek op mijn lijstje. Sinds een paar weken heb ik de vegan keuken ontdekt. Op mijn werk heb ik een super lieve collega die heel veel vegan recepten met mij heeft gedeeld en ik ben fan! Het liefst kook ik zo gezond en makkelijk mogelijk. Ik hoop dan ook dat de recepten van Katy Beskow mij kunnen inspireren om me meer te verdiepen in een vegan lifestyle.

‘Veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In 5 ingrediënten vegan laat Katy Beskow zien hoe je met slechts vijf ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd in elkaar zet. Met 100 veelzijdige recepten van ontbijtjes tot lunchgerechten, van soepen tot sauzen en van diners tot desserts, zit er voor elk moment wel iets lekkers bij. Wat dacht je van een bloemkool-mangosalade, een pasta met romige champignons gemarineerd in witte wijn of een enchilada met zoete aardappel? Met een zelfgemaakt watermeloenijsje toe? Simpel, snel, lekker en allemaal hartstikke gezond!’

Licht leven - Nanne van der Leer

Licht leven – Nanne van der Leer

Ik sluit dit rijtje af met het boek waar ik al maanden naar uitkijk; licht leven.  Ik volg Nanne van der Leer al heel lang. Ze schrijft prachtige gedichten die altijd een mooie boodschap bevatten. Naast een dichtbundel brengt Nanne van der Leer nu ook haar eerste boek uit. In licht leven lees je haar verhaal en de levenslessen die ze de afgelopen vijf jaar heeft opgedaan. Nanne is een ontzettend inspirerende vrouw en ik kijk er dan ook enorm naar uit aar licht leven. Is het al 21 juni!?

‘Zit je vast in een hoofd vol gedachten? Lijkt het leven jou vaak tegen te werken? Blokkeren jouw angsten je van het behalen van dromen en doelen? Zet je anderen altijd op de eerste plaats? Dan is het tijd om meer licht in jouw leven binnen te laten.

Het leven hoeft helemaal niet zo zwaar te zijn. We zijn geboren om te stralen! Alleen leren we in ons leven al snel af om onze intuïtie te volgen, om vertrouwen te hebben en boven alles vergeten we wie wij in de kern zijn. Dit boek is er om jou te herinneren van alles dat je allang bent en om dit in te leren zetten om jouw leven compleet ten goede te veranderen.’

Dit zijn de boeken die in juli verschijnen en waar ik enorm naar uitkijk. Op welk boek zit jij met smart te wachten?

Leave a Reply