De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in april

De maand maart is een maand die we niet snel meer zullen vergeten. Ik gok zomaar eens dat we ook in april weer heel veel tijd gaan hebben om te lezen. Daarom een extra lange blog met boeken waar ik naar kijk in april. Heb je interesse in een van de boeken? Als je op de afbeelding klikt kom je meteen uit bij de website van libris. Als je de boeken via deze website shopt, dan steun je meteen de lokale boekhandel 😊 Lees je mee?

99 procent van mij – Sally Thorne

Dit lijkt me een heerlijk feelgood boek waar je echt doorheen vliegt. Het doet me denken aan gek van jou en bestemming geluk. Ik  kan niet wachten totdat straks het zonnetje gaat schijnen zodat het warm genoeg is om weer buiten te gaan lezen! Maar ja, je weet wat ze zeggen he? April doet wat ie wil…

‘Fotografe Darcy Barrett heeft de halve wereld over gereisd en weet het nu zeker: geen enkele man kan tippen aan Tom Valeska. Helaas is hij de beste vriend van haar tweelingbroer Jamie en schijnt hij daardoor verboden terrein voor haar te zijn. Ze heeft nog nooit meer dan 1 procent van hem gekregen…

Wanneer Tom het huisje van haar oma gaat opknappen, ziet ze hem na jaren weer terug. Eén ding is er in ieder geval veranderd, stelt ze vast: hij is voor het eerst in tien jaar single. Ze besluit dat hij wel wat hulp met klussen kan gebruiken. Er moet toch iemand een oogje in het zeil houden? Zodra de vonken als vanouds over en weer springen, beseft¬ Darcy dat die ene procent niet meer genoeg is. Deze keer zal ze zorgen dat Tom Valeska voor 99 procent van haar wordt!’

De jacht – Elle Kennedy

Soms heb je van die boeken waarvan de cover je aanspreekt en je weet dat dit een goed boek moet zou. Of nou ja, dat hoop je. Elle Kennedy heeft al heel veel bestsellers op haar naam staan, dus dan zou het met de jacht ook wel goed moeten zitten. Lijkt me een heerlijke wegdromeer!

‘Er wordt altijd gezegd dat tegenpolen elkaar aantrekken. Dat lijkt te kloppen, want ik snap echt niet waarom ik me anders zo aangetrokken voel tot Colin Fitzgerald. Hij is helemaal niet mijn type: hij zit onder de tattoos en is gek op gamen en ijshockey. Bovendien denkt hij dat ik oppervlakkig ben. En er zijn nog meer problemen:

– Hij is heel goed bevriend met mijn broer.
– Zijn beste vriend is verliefd op me.
– En ik woon met hem in één huis.

Eigenlijk doet dat er allemaal niet toe. Ik heb genoeg aan mijn hoofd en hij heeft me heel duidelijk gemaakt dat hij me niet ziet zitten, ook al knettert het altijd tussen ons.

Maar mocht mijn sexy huisgenoot ooit van gedachten veranderen, dan weet hij me te vinden…’

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren

Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren, Hun Stouter-serie was een overweldigend internationaal succes met uitgaven in tientallen landen. Zou dit ook zo zijn voor ik ben je niet vergeten? Het boek heeft in ieder geval alle ingrediënten voor een heerlijk liefdesverhaal!

‘Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond…
Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen.

Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?’

Het winkeltje in Cockleberry Bay – Nicola May

Reis met Rosa mee naar Devon in ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ van Nicola May, het eerste deel van de Britse hitserie!

‘100 procent Britse feelgood, dat is ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ van Nicola May. Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient.

Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen… of tegenwerken. Nicola May stopt in ‘Het winkeltje in Cockleberry Bay’ lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland.’

Woorden van Lotte – Lotte van der Zwet

De laatste tijd lees ik heel erg veel poëzie. Ik vind het mooi als woorden je weten te raken. Woorden van Lotte bezit alle ingrediënten die een goede dichtbundel voor mij moet hebben. Dat schept hoge verwachtingen, dus ik hoop dat Lotte niet teleurstelt 😊

‘Lotte van der Zwet schrijft woorden die raken. Over alles wat ze voelt en ervaart. Haar woorden zijn herkenbaar en ontroerend, eenvoudig en diepgaand. Vanuit alledaagse thema’s maakt ze poëzie toegankelijk voor iedereen. Het leven, de liefde, verdriet, de dood, balans en zorgen; alles komt voorbij.

Sommige gevoelens zijn niet gemakkelijk om te benoemen, maar juist daarom zo belangrijk. Lotte gelooft in de kracht van openheid en kwetsbaarheid, om zodoende (h)erkenning te kunnen vinden bij elkaar. In Woorden van Lotte maakt ze gevoelige onderwerpen bespreekbaar op eenvoudige, maar ontroerende wijze.’

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Oh, je wilt niet weten hoelang dit boek al op mijn lijstje staat! Voor mij wordt het echt aftellen naar 16 april zoals een klein kind de dagen afstreept. Charlotte de Monchy ken je misschien wel van het boek een Enkeltje Ierland. Wist je dat ze met haar gezin op Bali woont? Ik ben jaloers… Kom maar door met die zon!

‘Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.’

De astro poets – Dorothea Lasky Alex Dimitrov

Dat ik heel erg van poezie houd is nu wel duidelijk volgens mij haha. Als je denkt dat het niet beter kan, dan heb je het mis! De astro poets is geschreven door twee dichters met een passie voor taal én een passie voor astrologie. Een combinatie waar ik nu al verliefd op ben.

‘We hebben dit boek geschreven voor jou en alle mensen die je ooit hebt gedatet, alle mensen waar je ooit nog een relatie mee krijgt, voor je moeder en je zus en die aantrekkelijke treinreiziger die je elke ochtend ziet staan maar waar je nooit hoi tegen zegt. We schreven het voor je baas en je vorige baas en je toekomstige nieuwe collega. Hopelijk vind je een deel van al deze mensen terug op deze pagina’s.

De dichters Alex Dimitrov & Dorothea Lasky (online bekend als The Astro Poets) verenigen oude kennis over de dierenriem met het moderne leven. The Astro Poets helpen je ontdekken wat er voor jou in de sterren geschreven staat en hoe je dat kunt gebruiken om beter om te gaan met je vriendschappen, je carrière en je zeer gecompliceerde liefdesleven. Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je Tweelingen-date je niet aan het woord laat, hier vind je het antwoord. En wanneer zal die Schorpioen die om twee uur ’s nachts “Ben je nog wakker?’ stuurt, eindelijk de volgende stap willen zetten? Dit boek geeft je de perfecte kennismaking met de twaalf sterrenbeelden en is een bron van herkenning en vermaak voor iedereen. Hét astrologieboek voor de 21e eeuw.’

Tarifa – Kiki van Dijk

Zonnetje, loungebank en een goed boek. Wat wil een mens nog meer? Vorig jaar zomer zat ik er zo bij toen ik Nice las van Kiki van Dijk. Een thriller waar ik echt doorheen gevlogen ben en die smaakte naar meer. Daarom ben ik heel erg benieuwd naar Tarifa van Kiki van Dijk.

Wist je trouwens dat dit een pseudoniem is van de Nederlandse schrijfster? De enige gegevens die de uitgever echter bekend maakt is dat ze in Utrecht is geboren en na haar Leidse studie Internationale Betrekkingen op verschillende plekken in de wereld heeft gewoond.

‘Liv en Alex, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten te gaan relaxen in hun geliefde surfstad Tarifa. Terwijl Alex en puberzoon Pepijn de golven trotseren, kan Liv genieten van de zon, haar boek en een gin-tonic.
Als Liv na hun eerste avondje ’s nachts wakker wordt, blijkt Pepijn niet in zijn bed te liggen. De volgende dag is hij nergens te bekennen.

Het stel begint aan een zenuwslopende zoektocht naar hun zoon. Maar dan gebeurt er iets waardoor Livs leven voorgoed verandert. Ze ontdekt dat achter het bruisende stadje dat ze zo goed dacht te kennen een gewelddadige en donkere wereld schuilgaat. En dat niemand zomaar te vertrouwen is.
Tarifa is een wervelende achtbaan van spanning en emotie – hou jij je hoofd boven water?’

Komt wel goed – Lars van der Werf

Lars van der Werf  is een Rotterdams dichter en schrijver. Afgelopen maand heb ik de eerste drie bundels van Lars aangeschaft: Versjes van Lars, Heb lief en Elke dag een zoen. Met veel plezier volg ik Lars op Instagram en ik hoop dat deze bundel net zo goed is als alle andere.

‘In Komt wel goed onderzoekt Lars met vallen en opstaan in elk versje de pieken en dalen van het leven, om er dan toch uiteindelijk beter vanaf te komen. Wat maakt het leven de moeite waard? Waar gaat het soms mis? En hoe komen we dat alles met z’n allen weer te boven? Er zit in de ogenschijnlijk gemakkelijke versjes van Lars altijd een sprankje hoop.

Komt wel goed is Lars’ vijfde bundel vol nieuwe versjes, voor iedereen die je liefhebt of een hart onder de riem wil steken – of gewoon voor jezelf. En natuurlijk mag je alle versjes weer naar hartenlust overschrijven op je krijtbord in de keuken, op een kaart naar je moeder, op een briefje voor je vriendje en in je agenda voor jezelf.’

Naar welke boeken die in april verschijnen kijk jij uit?

Leave a Reply