25 dingen die je kunt doen als je je verveelt

Afspreken met vriendinnen of op bezoekje brengen aan de je favoriete restaurant kan nu niet. Helaas, het is nu even niet anders. Maar gelukkig kan er nog een hele hoop wel! In deze blog geef ik je tips wat je allemaal nog wel kan doen. Zo hoef je je in ieder geval niet te vervelen 😊

1. Maak een wandeling
Nu we zoveel binnen zitten is het heel belangrijk dat we blijven bewegen. Sportscholen zijn gesloten, maar de deur van de natuur staat wagenwijd open*! Ga erop uit en maak een wandeling. Wie weet kom je thuis met een hele hoop ideeën naar huis!

*Ga op zoek naar rustige plekken en houd genoeg afstand van elkaar.

2. Bel je vriendin, oma of tante
We doen het misschien bijna niet meer, maar bel eens! Nu we zo weinig sociale contacten hebben, is het juist fijn om iemands stem te horen en een praatje te maken. Nu de verzorgingshuizen zijn gesloten bel ik minimaal 1 keer per dag mijn oma. Iedere dag weer kijkt ze uit naar mijn telefoontje. Ook mijn beste vriendinnen bel ik om de paar dagen op. Gewoon, om te checken hoe het met ze gaat en om over koetjes en kalfjes te praten.

3. Schrijf een kaartje
Dat we fysiek contact moeten vermijden, betekend niet dat we niet meer sociaal kunnen zijn. Klim in de pen en schrijf een kaartje voor je opa, oma, oom, tante, vriendin, buurvrouw of iemand die werkt in de zorg. Een kaartje tovert gegarandeerd een glimlach op hun gezicht. En die kunnen we in deze periode allemaal wel gebruiken.

4. Mediteer
Last van stress? Meditatie en yoga zijn de ultieme manier om even helemaal tot jezelf te komen. Op het internet is hier heel veel over te vinden.

5. Doe vrijwilligerswerk
Misschien wonen er bij jou in de straat mensen die je hulp hard kunnen gebruiken. Mensen waarvoor het nu lastig is om boodschappen te doen of mensen die werken in de zorg en een oppas nodig hebben. Ook bij het Rode Kruis en de luisterlijn zoeken ze vrijwilligers. Wist je trouwens dat lief leven kaartjes verkoopt waarvan de volledige opbrengst naar het Rode Kruis gaat? Het team zoekt nog mensen die ze kan helpen om kaartjes te schrijven en op de post te doen.

6. Leer iets nieuws
Wat wil je al heel erg lang graag leren, maar stel je steeds uit omdat je er geen tijd voor had? Dat excuus is nu van de baan! Leer een taal, volg een online dansles, ga breien of begin eindelijk aan dat boek dat je al zo lang wilt schrijven. Bij Femke kun je praktische tips vinden voor het schrijven van je eigen boek.

7. Neem een momentje voor jezelf
Goed voor onszelf zorgen, het wil er weleens bij in schieten in onze gehaaste levens. Probeer daarom meerdere malen per maand een momentje voor jezelf in te plannen. Uit ervaring weet ik dat dit heel erg lastig is, maar sinds ik iedere maand een Goodiebox ontvang ben ik hier bewuster mee bezig. Wil je de Goodiebox proberen? Je shopt hem tot en met 31 maart voor maar tien euro.

8. Maak een moodboard
Pak een stapel oude magazines en knip de mooiste, meest inspirerende plaatjes uit. Plak deze op een grote poster en lijst deze in.

9. Start je eigen blog
Schrijf over dingen die je leuk vindt en ontdek de wereld van het bloggen. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact met op. Ik help je graag op weg!

10. Ga aan de bullet journal
Koop een bullet journal en laat je creativiteit de vrije loop gaan. Ideaal te gebruiken als agenda, dagboek of om lijstjes in te maken. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan eens de filmpjes van D is for Dazzle op YouTube. Oh ja, die bullet journal koop je natuurlijk bij je lokale boekhandel 😉

11. Houd een lenteschoonmaak
Het is al meerdere malen aan bod gekomen, maar we hebben nu alle tijd. Het ideale moment om je keukenkastjes uit te pluizen, de zolder leeg te ruimen of in je kledingkast te duiken.

12. Ga klussen
Als we binnen moeten zitten, laten we er dan maar meteen het beste van maken! Nu is hét moment om eindelijk die ene kamer te verven, te behangen, een nieuwe kast in elkaar te timmeren of de tuin flink aan te pakken. Heb je later alleen maar plezier van!

13. Lees een boek
‘A book is a doorway to paradise’. Dus pak dat ene boek dat je al heel lang wilt lezen en laat je even helemaal verliezen in het verhaal. Geen idee wat je moet lezen? Misschien is het literair overlevingspakket van Boekhandel Libris Venstra dan wat voor jou!  Liever een luisterboek? De luisterbieb biedt op dit moment heel veel populaire titels kosteloos aan. Ja je leest het goed, gratis.

14. Probeer recepten uit
Bak een lekkere taart en verras hier iemand mee. Of probeer een nieuw recept uit.  Mijn vader heeft bewezen dat experimenteren in de keuken heel erg goed uit kan pakken. Zijn pastasaus is nu onze favoriet. Aangezien Nederland massaal gehamsterd heeft zal er vast wel wat in je keukenkastjes staan waar je mee aan de slag kunt gaan 😉

15. Volg een online training
Op internet zijn er heel veel trainingen te vinden die je online kunt volgen. School je bij in je vakgebied, werk aan je persoonlijke groei of kies iets anders leuks uit. Ikzelf heb me ingeschreven voor de online cursus mindset masterplan van Kelly Weekers. Met de kortingscode ‘masterplan2020’ is deze helemaal gratis!

16. Begin aan je fotoalbum
Na je vakantie zou je echt aan de slag gaan met dat fotoalbum. Nu, maanden later, is er nog steeds niks van gekomen. Zet een theetje, trek een pak koekjes open en ga ervoor zitten.

17. Schrijf een gedichtje
Schrijf over iets wat je hebt meegemaakt of hoe je je voelt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een mooi gedichtje te schrijven voor iemand in je omgeving.

18. Luister een podcast
Overal vind je nu podcasts die je kan beluisteren. Op nummer 1 staat bij mij de podcast van damn, honey , gevolgd door de 100% inspiratie Podcast van Thijs Lindhout. Op nummer drie staat Ted Talk. Trouwens ideaal te combineren met een van mijn ander tips. Zo sla je meteen twee vliegen in een klap!  

19. Werk aan je (toekomstige) bedrijf
Blog, vlog, geef social media updates en e-mail nieuwsbrieven. Zo zorg je ervoor dat je bij je volgers in de picture blijft. Vraag reviews, schrijf een (gratis) e-book of geef een (gratis) online masterclass. Update je website, verbeter je offertes en algemene voorwaarden of werk aan je branding. Gebruik je tijd nuttig.

20. Maak je make-up kwasten schoon
Een klusje dat we maar al te graag uit willen stellen: je make-up kwasten schoonmaken. Pak je make-up kwasten en dompel ze in een grote kop met warm zeepwater. Laat ze ongeveer een tot twee uurtjes weken en spoel ze daarna af met koud water. Laat je kwasten vervolgens drogen op een handdoek.

21. Laat je inspireren door Pinterest
Ik kan zelf uren door Pinterest heen scrollen. Je vindt er echt van alles. Van mooie teksten tot wooninspiratie en leuke DIY-projecten. Pin wat je leuk vindt en ga met je ideeën aan de slag.

22. Meld je af voor nieuwsbrieven die je niet leest
Dagelijks stromen er nieuwsbrieven binnen die we meteen naar de prullenmand verplaatsen. Meld je af voor de nieuwsbrieven die je niet leest en ruim je mailbox op. Zo is je mail weer helemaal bij.

23. Speel een spelletje
Zoek dat bordspel op dat achterin je kast ligt en ga ouderwets gezellig een bordspel spelen met elkaar. Met de nadruk op gezellig. Met fanatieke spelers zou ik dit idee misschien nog maar een keertje overwegen als je de deur echt niet uit kan.

24. Upload je CV
Ook al ben je niet op zoek naar een baan, dan is het altijd handig om je CV zo nu en dan bij te werken. En vergeet dan niet om je LinkedIn ook meteen een update te geven.

25. Maak een playlist
Ontdek nieuwe muziek en maak je eigen playlist. Hier ga je het hele jaar plezier van hebben!

Als iemand nog meer tips heeft, vul het lijstje dan aan door hieronder een reactie achter te laten. Zo kunnen we elkaar inspireren. Stay save!

4 Comments

 1. Dominique

  maart 22, 2020 at 7:40 pm

  Heel leuk geschreven! Je bent een topper❤️

  1. Kamelia

   maart 24, 2020 at 11:01 am

   Wat lief, dankjewel! 🙂

 2. Femke

  maart 24, 2020 at 12:20 pm

  Wat ontzettend lief dat je me noemt, <3 Ik ga het artikel gelijk even delen op Insta en Twitter 😀

  1. Kamelia

   maart 31, 2020 at 1:34 pm

   Heel erg graag gedaan Femke! Leuk dat je het artikel deelt, dankjewel 🙂

Leave a Reply