Chicklit recensie: Bobbi’s Bedtime Stories

Een tijdje geleden ontving ik de boeken oneerbaar voorstel & berucht gezelschap en riskant verlangen & gevaarlijk dichtbij van Chicklit om te recenseren. Deze boeken zijn onderdeel van Bobbi’s Bedtime Stories. Yes, the one and only Bobbi Eden. Wat ik ervan vond? Je leest het in deze blog.

Bobbi’s Bedtime Stories

Bobbi’s Bedtime Stories is de nieuwe serie erotische boeken van Uitgeverij Luitingh-Sjithoff. ‘Verhalen met veel hoogtepunten en een happy end.’  Aldus de uitgeverij. De verhalen zijn geschreven door Natalie Rabengut en July Cullen en zijn speciaal geselecteerd door Bobbi Eden. Met een love letter begeleidt Bobbi Eden de verhalen. Iedere maand verschijnt er een nieuw erotisch e-verhaal en aan audio uitgave. De verhalen worden per twee gebundeld in een boek.

Oneerbaar voorstel & berucht gezelschap

‘Oneerbaar voorstel’ en ‘berucht gezelschap’ zijn de eerste twee delen van de serie ‘Bobbi’s Bedtime Stories’. Beide verhalen gaan over jonge vrouwen die gewild en ongewild te maken krijgen met aantrekkelijke dominante mannen. Waar Marlene een sekscontract moet ondertekenen om iets voor elkaar te krijgen, wordt Jennifer onverwachts verliefd op een seks god.

Riskant verlangen & gevaarlijk dichtbij

Deel drie bevat Riskant verlangen door Natalie Rabengut en deel vier bevat Gevaarlijk dichtbij door July Culen. In riskant verlangen valt bloemist Lea voor een woest aantrekkelijke, maar mysterieuze professor. In Gevaarlijk dichtbij mag kunstkenner Eva in de loft verblijven waar ook de ex-man van haar cliënte woont. Wanneer de twee elkaar ontmoeten springen de vonken ervan af. Maar beide mannen hebben wat te verbergen. Wat is hun geheim?

De schrijfstijl van Natalie Rabengut en July Cullen

De boeken bevatten korte verhalen die je zo uit hebt gelezen. De noemer ‘bedtime stories’ is dus zeker van toepassing. ‘De serie bestaat uit erotische boeken waarin het ook echt om het verhaal gaat’ aldus Bobbi Eden.

Ik kan me er niet in vinden dat het bij deze erotische boeken ook echt om het verhaal draait. Daarvoor is er te weinig opbouw en zijn de verhalen te vluchtig geschreven. Dat is jammer, want de verhalen hebben zeker potentie als ze beter worden uitgewerkt. De verhalen die door Natalie Rabengut zijn geschreven, zijn erg vlak, inhoudsloos en kennen weinig diepgang.

Over gevaarlijk dichtbij van July Cullen ben ik meer te spreken. Haar verhaal komt erg in de buurt van een fijne feelgood roman. In Gevaarlijk dichtbij wordt de tijd genomen om een goed verhaal te vertellen in een korte tijdsperiode. Als lezer zou ik dan ook graag zien dat er meer verhalen in deze serie terugkomen in de stijl van July Cullen.

Wat opvalt is dat er heel veel spelfouten zijn gemaakt in de boeken en dat er vaak woorden ontbreken in een zin. Dit komt erg slordig over en is op den duur ook erg storend.

Bobbi’s love letter

Voorafgaand aan ieder verhaal schrijft Bobbi Eden een love letter. De love letter is leuk bedacht, maar zorgt er wel voor dat je al gaat weten hoe het verhaal gaat eindigen voordat je nog maar een letter hebt gelezen. En dat is jammer.

De conclusie

De korte verhalen van Natalie Rabengut en July Cullen kennen weinig inhoud en diepgang, maar je vliegt er wel doorheen door de gemakkelijke en verleidelijke tekst. Ben je op zoek naar een erotisch boek met diepgang? Dan zou ik verder zoeken.

De volledige recensies van oneerbaar voorstel & berucht gezelschap en riskant verlangen & gevaarlijk dichtbij lees je op de website van chicklit.

Leave a Reply