De nieuwe boeken waar ik naar uitkijk in maart

Er is weer een nieuwe maand aangebroken en dat betekent dat er weer heel veel nieuwe boeken gaan verschijnen. In deze blog lees je welke nieuwe boeken je naar mijn mening echt niet mag missen in maart.

Ik geef je mijn hart – Maurice Hermans

Wie mij kent, weet dat ik van poëzie houd. Eigenlijk al vanaf dat ik een klein meisje was. Wat ik er zo mooi aan vind, is dat je met je woorden anderen kan weten te raken. Voor iedereen kan dat ene gedichtje net weer een andere betekenis hebben. Omdat ik zelf ook graag weer poëzie wil gaan schrijven, ben ik de afgelopen weken weer veel dichtbundels gaan lezen. Ik hoop dat Maurice Hermans me met ik geef je mijn hart kan weten te raken.

‘Maurice Hermans schrijft vanuit zijn gevoel en liefde voor het leven. Hij wil moed scheppen en geluk brengen vanuit zijn positieve wereldbeeld. Met zijn gedichten wil hij liefde, troost en hoop geven. De gedichten (of versjes, zoals hij ze zelf liever noemt) zijn begrijpelijk en raken mensen. De kracht van zijn gedichten ligt in de veelzijdigheid van de onderwerpen. In Ik geef je mijn hart laat hij zijn emoties in willekeurige volgorde de revue passeren. Zo wil hij de lezer een stukje van zijn ziel geven, want elk gedicht is als een nachtzoen, waarna je de dag afsluit met een glimlach.’

Vergeet het maar – Anne West

In de wintermaanden verslind ik de ene roman na de andere. Ik vind het heerlijk om onder een dekentje weg te dromen in een mooi verhaal. Vergeet het maar lijkt mij een boek dat alle ingrediënten bezit voor een goede roman. Ik ben benieuwd!

‘Jill leeft een teruggetrokken leventje als receptioniste en manusje van alles in het slechtlopende hotel van haar oom. Als de grote keten Silver Spoon het in het centrum van Amsterdam
gelegen hotel wil overnemen, komt Jills leven op zijn kop te staan. Opeens is ze haar veilige bestaan helemaal kwijt. Bovendien wordt ze geconfronteerd met Daniël, één van de jongens die haar vroeger pestte. Nu heeft hij een hoge functie binnen Silver Spoon en is hij vast van plan van het hotel, waar
Jill werkt, een succes te maken. Langzaam maar zeker komt ze in het reine met haar verleden en ontwikkelt ze gevoelens voor Daniël. Maar kan ze hem ooit vergeven wat hij haar heeft aangedaan?

Daniël werkt sinds jaar en dag in de hotelketen Silver Spoon, eigendom van zijn schoonvader Carel, die hem een carrière heeft aangeboden. Maar steeds meer heeft Daniël het gevoel dat hij gevangen zit in een leven dat hij niet wil. Als hij een slechtlopend hotel in Amsterdam overneemt, ontmoet hij Jill op wie hij smoorverliefd wordt. Pas veel later beseft hij dat ze klasgenoten zijn geweest. Jills verwijten over zijn gedrag in het verleden komen hard aan.
Hun gezamenlijk verleden staat een gezamenlijke toekomst in de weg.  Is Daniël in staat zich los te wurmen uit zijn huidige leven en belangrijker nog: kan Jill ooit vergeten wat hij heeft gedaan?’

Een vraagteken is een half hart – Sofia Lundberg

Kun je met een hart vol geheimen werkelijk liefhebben? Dat is de vraag die centraal staat in een vraagteken is een half hart van Sofia Lundberg. Het boek heeft al veel lovende recensies mogen ontvangen en is zelfs genomineerd voor de Zweedse Award voor feelgoodboek van het jaar. Dat zorgt voor hoge verwachtingen!

‘Fotograaf Elin Boals ontvangt in Een vraagteken is een half hart van Sofia Lundberg onverwachts een brief uit haar geboortestreek Gotland. Ze wordt ze overvallen door herinneringen uit haar jeugd. Elin heeft alles geprobeerd om het verleden te vergeten, want een tragische gebeurtenis heeft haar er destijds toe gedreven het eiland voorgoed te verlaten. Maar haar zo perfect lijkende leven in New York is een façade: ze leeft in haar eigen wereld, waarin ze zelfs haar man en dochter niet toelaat. Door deze brief beseft ze dat ze, wil ze echt gelukkig kunnen zijn, terug moet keren naar de plek van haar kindertijd. Het wordt een ongewisse reis naar een vroeger leven.’

Tussen de leugens – Michelle Adams

Hoewel ik in de wintermaand grotendeels romans lees, maak ik af en toe een uitzondering voor een goede thriller. Het belangrijkste van een goede thriller is dat ik zelf de sherlock uit kan hangen. Tussen de leugens lijkt me zo’n boek en doet me heel erg denken aan Nice, geschreven door Kiki van Dijk.

‘Chloë Daniels komt bij in een ziekenhuis, haar geheugen verdwenen, geen idee hoe ze er beland is. Ze herkent de mensen aan haar bed niet, ze weet haar eigen naam niet. Terwijl ze langzaam herstelt, vullen haar ouders en haar zus haar geheugen in met details over haar succesvolle carrière, haar huis aan de kust en het bijna fatale auto-ongeluk. Maar Chloë krijgt het gevoel dat ze dingen voor haar verborgen houden en ze is vastbesloten de waarheid te achterhalen…’

De understudy – Sophie Hannah, B.A. Paris, Holly Brown en Clare Mackintosh

Nadat ik een onmogelijk keuze heb gelezen van Clare Mackintosh ben ik fan van deze schrijfster! Nu heeft Clare de handen ineengeslagen met drie bestsellerauters. Als dat geen bloedstollende thriller wordt, dan weet ik het niet. Hoe ver zou je gaan om je dochter te beschermen? Dat vragen auteurs Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown zich af in De understudy.

‘Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood. Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige?

Als een van de meiden ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ook als dat betekent dat ze hun eigen geheimen moeten prijsgeven?’


src=”https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js” id=”bol_1583076892710″>

Brieven in de nacht – Hoda Barakat

Na het lezen van de samenvatting lijkt dit mij een erg indrukwekkend boek. Ik ben benieuwd!

‘In de indrukwekkende roman Brieven in de nacht neemt Hoda Barakat de lezer mee naar een wereld van ballingschap en heimwee. Een wereld van personages die zijn gevlucht uit hun land en zijn aangekomen in een niemandsland, vervreemd van zichzelf en van hun eigen realiteit.

De brieven in de nacht zijn geschreven door vijf verschillende mensen op de vlucht, maar ze zullen nooit aankomen bij degenen voor wie ze bestemd zijn. De brieven worden geschreven ergens tussen de Arabische wereld en Europa en hebben geen adres en geen afzender. De gebeurtenissen die worden beschreven vinden plaats op niet nader bepaalde plekken in de Arabische wereld, een wereld vol oorlogen en crises. Tijdens het lezen van de brieven ontdekken we dat de wegen van de personages elkaar kruisen op het vliegveld, een wereld van eenzaamheid en ontworteling waar ze verblijven zonder dat ze hun volgende bestemming kennen.

Brieven in de nacht toont op indringende wijze de ontheemding van de moderne mens.’

Zorgen van een mantelzorger – Anne Margriet Pot

Al jarenlang ben ik mantelzorger en ik kan je vertellen, dat is niet altijd even makkelijk. Mantelzorg, school, werk, een sociaal leven… Je moet alle ballen maar hoog zien te houden. Het is belangrijk om hierin een balans te vinden, want hoe kan je voor een ander zorgen als je niet goed voor jezelf zorgt?

‘Zorgen van een mantelzorger’ van Anne Margriet Pot is een persoonlijk en deskundig boek over de dagelijkse dilemma’s waarmee een mantelzorger te maken krijgt. De auteur geldt wereldwijd als een deskundige op het gebied van langdurige zorg en dementie. Toen haar eigen moeder dementie kreeg en haar vader een ernstig herseninfarct, werd zij op een nog heel andere manier geconfronteerd met mantelzorg en ziekte. Anne Margriet Pot neemt de lezer mee op haar zoektocht om ‘het goede’ te doen. De bespreking van elk dilemma is gekoppeld aan een actueel thema in de ouderenzorg.’

Good vibes, good life – Vex King

Negativiteit, ik ga er slecht op. Als er iets ‘negatiefs’ gebeurt in mijn leven, dan probeer ik dit altijd om te zetten naar iets positiefs.Welke lessen kan ik hieruit trekken? Hoe zorg ik ervoor dat het de volgende keer niet nog eens gebeurt? Ik geloof erin dat je verder komt als je positief blijft en ben dan ook heel erg benieuwd naar de visie van Vex King.

‘In Good Vibes, Good Life beschrijft Vex King hoe je de kracht van positiviteit kunt benutten. Hoe kun je echt van jezelf houden? Kun je negatieve emoties omzetten in positieve? Is het mogelijk om blijvend gelukkig te worden? Wat is je doel in het leven en hoe vind je dat? Vex King, die veel tegenspoed in zijn eigen leven overwon, inspireert met zijn antwoorden een volgende generatie spirituele zoekers. Hij helpt de lezer een leven te creëren om van te houden. Dit alles op een manier die eenvoudig te volgen, nuchter en herkenbaar is.’

Rust voor je brein – Luc Swinnen

Het lijkt wel alsof we altijd maar ‘aan’ moeten staan. Werk, social media, sociale activiteiten… We blijven maar bezig. Doordeweeks ga ik van hot naar her en ik vind het dan ook heerlijk om in het weekend even op te laden. Wat ik dan het liefste doe? Helemaal niks. Maar dat is meer een droom dan werkelijkheid, want ja, verplichtingen… Ik ben heel benieuwd naar het verhaal van Luc.

‘Ons brein staat bijna altijd aan. Die voortdurende overprikkeling is niet alleen dodelijk voor onze creativiteit, maar kan op langere termijn ook burn-out veroorzaken. Maar hoe kunnen we ons brein concreet tot rust brengen? Want ook als we tv-kijken of slapen is ons brein aan het werk.

Stressexpert Luc Swinnen dook voor dit boek in de meest recente neurowetenschappelijke studies. Die tonen overduidelijk aan dat we ons brein af en toe in default modus moeten zetten als we de ratrace van elke dag willen overleven.

In dit boek legt hij niet alleen uit waarom rust voor je hersenen zo belangrijk is. Hij gaat ook in op wetenschappelijk onderzochte methodes waar je zelf mee aan de slag kunt, zoals meditaties, wandelen, hartcoherentie, powernaps en gewoon zalig nietsdoen.’

Naar welk nieuw te verschijnen boek kijk jij uit?

Leave a Reply